м. Вінниця, вул. Гонти, 28А.

Працюємо з 9 до 17 пн-пт

Передзвоніть мені
Новини

Кутя

Напередодні Різдва Христового 6 січня українці традиційно готують готують до святкового столу кутю.

Рецепт традиційної куті: 2 склянки крупи пшеничної цільної, найкраще підійде крупа ТМ Хороші крупи: 3 л води, 1 склянка маку, 1 яблуко, ½ склянки волоських горіхів подрібнених, 1 склянка цукру, 1/3 склянки меду.
Промийте крупу та замочіть в холодній воді на 2-3 години. Розведіть у гарячій чверті склянки води (не в окропі) мед. Крупу доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні до готовності. Мак прокип'ятіть у воді, відкиньте на сито і розітріть макогоном у ступі. Дайте усьому вистигнути, змішайте у мисці і додайте дрібно нарізане яблуко. Поставте кутю на холод.

Повторити 13 січня перед старим Новим роком (Щедра кутя) та 18 січня на Водохресний Святвечір перед Богоявленням або Водохрещем (Голодна кутя). 

Веселих свят!

Інші новини
04 січня, 2019, 13:15
30 жовтня, 2018, 14:36
22 жовтня, 2018, 12:36