м. Вінниця, вул. Гонти, 28А.

Працюємо з 9 до 17 пн-пт

Передзвоніть мені
Новини

Глінтвейн

Насуваються холоди, і цими осінніми вечорами як ніколи душа та тіло прагне тепла та затишку.  Gluhende wein  (буквально вино, що палає) – ось, що зігріє та збадьорить.  

 

Ще стародавні римляни додавали до вина різні прянощі, щоб збагатити його смак, зробити благородним. Широкого розповсюдження приготування Глінтвейну набуло в середні віки на території сучасної Німеччини та скандинавських краї.Найкраще для приготування молоді вина із невисоким вмістом алкоголю, також підійде сухе червоне столове вино. Варити напій потрібно у емальованому посуді із товстими стінками. Потрібно:

  • Червоне сухе вино – 750 мл.
  • Вода – ¼ склянки.
  • Цукор  – 1 ст. л.
  • Лимон або апельсин – 2-3 скибочки.
  • Запашний перець – 5 горошин.
  • Гвоздика (бутони) – 7 шт.
  • Мускатний горіх – 1/8 частина.
  • Кориця – 1-2 палички.

Інгредієнти залийте водою та доведіть до кипіння, помішуючи дерев’яною ложкою, варіть 2-3 хвилини. Потім додайте вино. У жодному випадку не давайте суміші з вином закипіти! Знімайте завчасно! Розлити найкраще у скляні або глиняні горнятка.

Освоївши класичний рецепт можна дати волю фантазії та готувати свій особливий напій, коригуючи кількість та склад спецій. Можна ще додавати: бадьян, шафран, мускатний горіх, імбир, барбарис. Усе це та багато іншого ви можете замовити на нашому сайті у розділі спеції http://krupa.com.ua/goods/speciyi

Смачного. Споживайте відповідально.

Інші новини
04 січня, 2019, 13:15
30 жовтня, 2018, 14:36
22 жовтня, 2018, 12:36